Transferne cene


• Si med povezanimi osebami dobavljate blago oziroma storitve in ne znate pravilno določiti cen?
• Med povezanimi osebami si posojate denar, vendar ne veste, kako bi oz. morate določili obrestno mero?

Transferne cene so cene, ki si jih med seboj zaračunavajo povezane osebe. Skladno z veljavno zakonodajo se transferne cene zagotavljajo na ravni cen enakih ali primerljivih proizvodov, ki se v primerljivih okoliščinah dosežejo na trgu med nepovezanimi osebami.
V praksi pride do zapletov, ker zavezanci pogosto ne sestavljajo poročil o transfernih cenah oz. jih ne sestavljajo pravilno. V primeru davčnega inšpekcijskega nadzora bo namreč davčni inšpektor zahteval poročilo o transfernih cenah, ki je še vedno obvezno v primeru poslovanja z nerezidenti in v določenih primerih z rezidenti.

Naša ekipa davčnih svetovalcev vam svetuje na področju oblikovanja politike transfernih cen in pomaga pri pripravi ustrezne dokumentacije o transfernih cenah.


Prepustite pravne in davčne zadeve strokovnjakom ter se posvetite uspehu.

 

Vas zanima več?

   
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.