Informacije o varstvu osebnih podatkov za države EU na enem mestu


Enostavna uporaba zahtev glede varstva podatkov po državah EU

Pravniki iz 32 različnih držav so ustvarili največjo evropsko informacijsko platformo Preverjanje zahtev glede zasebnosti v oblaku (PZO) (ang. Cloud Privacy Check (CPC)), s pomočjo katere so na enostaven način in brezplačno pojasnjena pravila o varstvu osebnih podatkov. PZO omogoča neposredno primerjavo ureditve tega področja v 32 različnih državah, s čimer lahko podjetja prihranijo več tisoč evrov. 

Razumevanje kompleksnosti obstoječe evropske zakonodaje in drugih predpisov o varstvu osebnih podatkov je dovolj težko že za IT inženirje, kupce ali poslovne uporabnike. V kombinaciji s pogosto majhnimi, a vseeno pomembnimi razlikami med različnimi državami članicami EU pa lahko brez pomoči usposobljenega pravnega strokovnjaka to postane skoraj nepremostljiva ovira.

Boris Kozlevčar pravi: Na žalost nam v Evropi ne otežuje poslovanja le dejstvo, da imamo veliko različnih jezikov; ponudniki storitev v oblaku in njihovi uporabniki se soočajo z velikimi ovirami na področju varstva osebnih podatkov, kar nam povzroča veliko škodo in predstavlja konkurenčno slabši položaj v primerjavi z na primer ZDA.

Močno poenostavljen pristop je zdaj predstavil dr Tobias Höllwarth (EuroCloud) skupaj z Borisom Kozlevčarjem (JK GROUP d.o.o.) in z več kot 40 pravnimi strokovnjaki iz vse Evrope. Spletna stran cloudprivacycheck.eu omogoča Preverjanje zahtev glede zasebnosti v oblaku (PZO), ki z informativnim prikazom pojasnjuje načela varstva osebnih podatkov v 26 jezikih, ki iskalcu omogoča hitro seznanitev s ključnimi vidiki.
Preverjanje zahtev glede zasebnosti v oblaku (PZO) je namenjen poenostavitvi nekaterih odločitev in postopkov osebam, ki jih te zahteve najbolj zadevajo. Poleg tega baza podatkov glede zakonodajnih zahtev zagotavlja zelo pomembne pravne informacije, ki se nanašajo na 32 držav in se lahko med seboj enostavno primerjajo.

Tobias Höllwarth (EuroCloud) pravi: "To je evropski projekt. S portalom PZO smo ustvarili največjo evropsko informacijsko platformo za razlago predpisov o varstvu osebnih podatkov na najpreprostejši možni način, in to brezplačno, z možnostjo neposredne primerjave kar 32 različnih nacionalnih ureditev. To omogoča podjetjem, da prihranijo na tisoče evrov. "


Link PZO: cloudprivacycheck.eu

Dr. Tobias Höllwarth
EuroCloud Austria
Tobias.hoellwarth@eurocloud.at                      

Boris Kozlevčar
Pravna pisarna JK Group d.o.o.
boris.kozlevcar@jkgroup.si
Avtor: Boris Kozlevčar, Pravna pisarna JK Group
 
Objavljeno: 19.11.2016

Oznake: pravno svetovanje
 

 
 

Vas zanima več?

   

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.