Kako je po novem urejena potrošnikova pravica do odstopa od pogodbe?


V primeru, da potrošnika ne obvestite o njegovi pravici do odstopa od pogodbe, bo imel – po novem – potrošnik 12 mesecev časa, da odstopi od pogodbe.

Prej je zakon kot 'sankcijo' predpisoval 3 mesečni odstopni rok, sedaj pa je torej ta rok bistveno podaljšan.

Potrošnika morate torej nujno- še pred sklenitvijo pogodbe-obvestiti o pogojih, rokih in postopku uveljavljanja pravice do odstopa od pogodbe, skupaj z obrazcem za odstop, sicer se bo 14 dnevni odstopni rok, ki sicer velja za odstop potrošnika od pogodbe, podaljšal na 12 mesecev.

Opozoriti velja še, da 12 mesečni rok prične teči po izteku 14-dnevnega odstopnega roka, ki sicer prične teči z dnem, ko potrošnik pridobi dejansko posest nad blagom (v primeru dobav blaga) oziroma z dnem sklenitve pogodbe (v primeru opravljanja storitev).
Avtor: Pravna pisarna JK Group
 
Objavljeno: 9.7.2014

Oznake: pravno svetovanje
 

 
 

Vas zanima več?

   

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.