Potrdilo o sklenjeni pogodbi pri pogodbah na daljavo


V primeru pogodbe, sklenjene na daljavo, mora podjetje potrošniku zagotoviti potrdilo o sklenjeni pogodbi, in sicer na trajnem nosilcu podatkov.

Potrdilo mora vsebovati tudi vse predpisane informacije, ki se zahtevajo v primeru sklenitve pogodbe na daljavo, razen če jih je podjetje zagotovilo potrošniku še pred sklenitvijo pogodbe.

V primeru dobave digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, pa mora potrdilo vsebovati tudi potrošnikovo izrecno predhodno soglasje, da se začne storitev opravljati še pred iztekom roka za odstop od pogodbe, s privolitvijo potrošnika, da s tem soglasjem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Potrdilo mora potrošniku zagotoviti najkasneje pred dobavo blaga oziroma začetkom opravljanja storitve, razen če je podjetje to obveznost izpolnilo že pred sklenitvijo pogodbe.

Te varovalke potrošniku omogočajo, da je seznanjen z vsemi potrebnimi informacijami, še preden začne teči rok za njegov odstop od pogodbe.
Avtor: Pravna pisarna JK Group
 
Objavljeno: 9.7.2014

Oznake: pravno svetovanje
 

 
 

Vas zanima več?

   

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.