Prepoved poslovanja z Rusikimi in Beloruskimi podjetji in osebami


Evropska unija je uvedla številne sankcije za podjetja in fizične osebe iz Ruske federacije in Belorusije. Prav tako je sprejet nov režim sankcij za Doneck in Lugansk. Sankcije so objavljene v Uradnem listu Evropske unije in na povezavah: https://www.sanctionsmap.eu/#/main ter https://www.consilium.europa.eu/en/policies/sanctions/ukrajinska kriza.

Vse osebe in podjetja, ki poslujejo v EU, imajo prepoved nadaljnjega poslovanja s sankcioniranimi osebami ali podjetji. Tako so dolžna zamrzniti tudi vsa finančna ali druga gospodarska sredstva in vire do navedenih sankcioniranih oseb in podjetij.

V kolikor niste zavezanec v okviru Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-1), priporočamo, da takoj razvijete politiko za prepoznavanje ozadja in lastnikov vašega kupca ali trgovskega partnerja. Svoje zaposlene opozorite na postopke identifikacije strank in jim razložite, katera dejanja so prepovedana ter upoštevajte posebnosti vašega podjetja.
 
Če potrebujete pomoč pri prekinitvi sporazumov o sodelovanju s sankcioniranimi osebami oz. podjetji, ali morebitne druge pravne nasvete, se lahko obrnete tudi na nas. Vaša vprašanja pošljite na e-naslov: info@jkgroup.si"
Avtor: Pravna pisarna JK Group
 
Objavljeno: 3.3.2022

Oznake: rusija, sankcije, restrikcija, ZPPDFT-1
 

 
 

Vas zanima več?

   

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.