Zavrnili legalizacijo konoplje


Slovenski konopljin socialni klub (SKSK) pod vodstvom Jake Bitenca je oktobra 2013 v Državni zbor vložil predloga zakona o konoplji in zakona o samozdravljenju.

Predlog zakona o konoplji je predvideval, da se dovoli uporaba konoplje v industrijske in zdravstvene namene, tudi za namene samozdravljenja, saj naj bi lahko vsak posameznik sam za lastne potrebe letno vzgojil kilogram konoplje in se tako lotil samozdravljenja.

Predlog zakona o samozdravljenju pa, da se vsak posameznik sam odloči, s katerimi zdravili in zdravilnimi rastlinami se bo zdravil, v ta namen pa bi imel pravico gojiti katerokoli rastlino, če je le ne bi prodajal.

V Državnem zboru se s poglobljeno obravnavo predlogov zakonov niso ukvarjali in so oba predloga zavrnili kot neprimerna za obravnavo.


Avtor: Maja Koželj, pravna svetovalka JK Group d.o.o.
 
Objavljeno: marec 2014

Oznake: pravno svetovanje
 

 
 

Vas zanima več?

   

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.